tirsdag 6. september 2011

Egenkomponert middag!! nam nam!


I går tittet jeg igjennom kjøleskapet, så mange gode ingredienser og tenkte å finne på en rett selv. Resultatet ble VELDIG godt!! Skal jeg lage masse av!!

Til Kyllingform med Blomkål og Rosenkål trenger du:
Rosenkål (sånn ca 1/2 pose frossen)
Blomkål (1 hode)
3-4 kyllingfilèer
ca 1 ts malt ingefær
Hvitløkspepper
1/2 boks creme fraishe
ca 1 dl fløte
1 egg
ost for topping

1. kok Rosekål i egen kjele. ikke kok de alt for bløte/myke
2. skjær opp blomkålhodet i biter og kok det i egen kjele.
3. Del opp kyllingen i biter og stek de med litt hvitløkspepper(eller annet krydder du liker)
3. Bland egget, creme fraishe og fløten i en bolle(vispes sammen)
4. når rosenkålen er ferdig kokt, heller du de i et dørslag/sil og lar de renne av seg litt. Deretter legger du de tilbake til kjelen(som er tømt for vann). Kryddre med malt ingefær over rosenkålen og bland rosenkålen litt slik at ingefærpulvere blir "jevnt" fordelt.
5. Fordel Kyllingen, rosenkålen og blomkålen i en ildfast form.
6. hell over fløte blandingen og velt grønnsakene litt rundt i det slik at det blir jevnt fordelt på ingrediensene.
7. Topp det hele med ost.
8. stekes i ovnen på midterste rille i 200 grader til osten er passe gratinert.

Mitt terningkast for denne retten:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar