Hamburgerbrød (4 burgerbrød/8 deler):
Du trenger:
6 egg
1/2 ts. salt
1 ss. fiberhusk (kan kjøpes hos f.eks helsekost)
200 gram philadelphiaost
1/2 ts. bakepulver
6 ss. linfrø
oregano
1/2 ts. salt
1 ss. fiberhusk (kan kjøpes hos f.eks helsekost)
200 gram philadelphiaost
1/2 ts. bakepulver
6 ss. linfrø
oregano
sesamfrø
hvitløkspulver / havsalt
Fremgangsmåte:
1. Skill eggeplommen fra hvitten, men ta vare på begge deler i hver sin bolle.
2.Start med å piske eggeplommene. Pisk helt til de har blitt lyse i farge, og ganske luftige. Dette kan ta litt tid, avhengig av hva slags redskap du bruker.
3. Bland inn philadelphiaost, fiberhusk og salt i plommene, og bland godt.
4. Pisk eggehvitene stive.
5.Tilsett hviten til den andre blandingen (den med plommer, ost, salt og fiberhusk). Dette skal vendes forsiktig inn, siden det er såpass luftig. Bruk en slikkepott og store bevegelser. Ikke bruk kjøkkenmaskin til dette. Her tilsetter du også bakepulver og linfrø.
6. La røren hvile i noen minutter, slik at fiberhusken får svellet skikkelig. Lag deretter til 8 like store deler på et brett, bruk bakepapir. På 4 av delene strør du sesamfrø, oregano og litt hvitløkspulver/havsalt.
7.Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Følg med underveis, og ta dem ut når du synes fargen er passe.
hvitløkspulver / havsalt
Fremgangsmåte:
1. Skill eggeplommen fra hvitten, men ta vare på begge deler i hver sin bolle.
2.Start med å piske eggeplommene. Pisk helt til de har blitt lyse i farge, og ganske luftige. Dette kan ta litt tid, avhengig av hva slags redskap du bruker.
3. Bland inn philadelphiaost, fiberhusk og salt i plommene, og bland godt.
4. Pisk eggehvitene stive.
5.Tilsett hviten til den andre blandingen (den med plommer, ost, salt og fiberhusk). Dette skal vendes forsiktig inn, siden det er såpass luftig. Bruk en slikkepott og store bevegelser. Ikke bruk kjøkkenmaskin til dette. Her tilsetter du også bakepulver og linfrø.
6. La røren hvile i noen minutter, slik at fiberhusken får svellet skikkelig. Lag deretter til 8 like store deler på et brett, bruk bakepapir. På 4 av delene strør du sesamfrø, oregano og litt hvitløkspulver/havsalt.
7.Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Følg med underveis, og ta dem ut når du synes fargen er passe.
Hamburgerdressing:
Du trenger:
0,5 dl majones
8-10 stk suragurker
0,5 dl creme fraiche
smak til med chilipulver(ca 1 ts)
1 SS chilisaus
Finhakk suragurkene, deretter blander du alt i sammen.
Hamburgerene:
600gram karbonadedeig,
2 egg,
1 SS chilisaus,
1/4 hakket paprika,
1/4 hakket løk,
2 fedd hvitløk,
litt oregano(ca 1-2 ts),
litt chilipulver(kommer ann på hvor sterk du vil ha den)
salt og pepper
Alt kjøres i foodprossesor. stekte også bacon(1 skive bacon deles i to og holder til 1 burger) ha på ost mot slutten av steketiden. Deigen deles inn i 4 like store emner. Lag hvert emne i en ball og trykk den utover til de blir ganske store. De krymper en del i panna. Jeg fikk bare plass til 2 stk i panna om gangen. Ha dressing, suragurk, salat og løk sammen med burgeren. Vel bekomme!
2 egg,
1 SS chilisaus,
1/4 hakket paprika,
1/4 hakket løk,
2 fedd hvitløk,
litt oregano(ca 1-2 ts),
litt chilipulver(kommer ann på hvor sterk du vil ha den)
salt og pepper
Alt kjøres i foodprossesor. stekte også bacon(1 skive bacon deles i to og holder til 1 burger) ha på ost mot slutten av steketiden. Deigen deles inn i 4 like store emner. Lag hvert emne i en ball og trykk den utover til de blir ganske store. De krymper en del i panna. Jeg fikk bare plass til 2 stk i panna om gangen. Ha dressing, suragurk, salat og løk sammen med burgeren. Vel bekomme!
oppskriften på selve burgeren er min egen oppskrift!
Oppskriften på hamburgerbrødene og dressingen har jeg hentet hos fotballfrue.no: HER
Mitt terningkast for denne retten er:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar