fredag 2. september 2011

Middag Dag 16: Svin i kremet karrisaus


Denne retten duftet såååå nydelig gjennom hele huset altså! Den minnet meg litt om Indisk Curry i glass fra Uncle Bence! Som mannen min sa: Trenger jo ikke å kjøpe den på glass, når det smaker såå godt hjemmelaga!! Dette er absolutt noe man kan servere til gjester! Retten er mektig!
Dette trenger du:
ca 500 g strimlet svinekjøtt
1 purreløk
2 dl fløte
2 dl buljong (valgfri smak, jeg har brukt kjøttbuljong pga minst karbo)
2 ts karripulver
2 ts johannesbrødkjernemel (JBKM - fås på Helsekost, erstatning for mel for å få sausen tykk)
salt, pepper og smør
1/2 løk

Brun svinekjøttet i smør, salte og pepre
Varm ca 2 ss smør i en kjele og bland i karripulver, la det frese litt
Tilsett buljong og fløte iblandet JBKM, la det koke etpar minutter
Ta kjøttet, løk og purreløk over i ildfast form, hell over sausen, sett i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter.



Serveres med en god salat til! Jeg hadde salat, paprika, fetaost og agurk!
Retten får mitt terningkast:

 Inspirasjon til retten fant jeg HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar