Når det er bursdag i heimen, må man jo ha kake! Proskjektet med å finne en kake som passet meg, tok lang tid. Enten hadde kaken masse rare ingredienser, eller så synes jeg ikke kaken var slik jeg hadde tenkt. Så til slutt fant jeg en oppskrift som jeg endret litt på, og kom frem til denne:
Du trenger:
100 g Mandelmel
100-130 g Sukrin (Alt etter hvor søtt man liker det, jeg tok 100g)
120 g Smør
20 g Kakao
3 Egg
1 Vaniljestang
2 ts Bakepulver
1/2 dl Sterk kaffe
1/2 dl melk ELLER fløte
2 ts Johannesbrødkjernemel (Kjøpes på helsekost)
1 SS Xylitol
sukkerfri sjokolade om ønskelig(halv plate 50 gr)
SJOKOLADEKREM!
100 g Smør (skal IKKE smeltes)
60 g Sukrinmelis
3-4 SS Xylitol
2 SS Kakao
5-6 SS Kaffe
Fremgangsmåte:
1. Bland Mandelmel, Xylitol, johannsesbrødkjernemel, kakao og bakepulver i en bolle for seg.
2. Smelt smørret i en kjele
3.skrap ut frøene av vaniljestangen
4. Ta Egg, Sukrin og vaniljefrøene i en bolle og piak det med miksmaster til eggedosis.
5. mål opp kaffe og fløte, tilsammen 1 dl.
6. Tilsett så alt vekselsvis i eggedosisen. Jeg gjorde slik :Mandelmelblanding, litt smør, hele kaffe og fløteblandingen, litt mandelmelblanding, og deretter resten av smøret. Avsluttet med det siste av mandelmelblandingen.
7. Ønsker du å ha i sukkerfri sjokolade i(halv plate 50 gram), så skjær dette opp i biter.
8. Etter at røren er vispet sammen, tilsettes sjokoladen.
Stekes på 175 grader midt i ovnen i 30-40 minutter(følg med på kaken). Jeg tok den minste runde formen jeg hadde. Den ble ikke så høy, men det gjorde ingen ting, syndes runde kaker er koseligere å sette på bordet enn en kake laget i brødform.
Etter at den har kjølnet litt kan du ha på sjokoladekremen som du bare kan blande alt sammen i en miksmaster til kremen er litt luftig. Der jeg fant oppskriften, hadde hun regnet at det ble sånn ca 15 karbo i hele kaka!
Mannen min som var bursdagsbarnet, ble veldig fornøyd med dette som en bursdagskake. og ingen hadde tippa at dette var lav karbo om de ikke visste det på forhånd! Middagen for denne dagen ble kyllingkebaben med den deilige hjemmelaga dressingen som jeg lagde her om dagen! Måtte jo velge det som bursdagsbarnet synes smakte best :D
Mitt terningkast for kaken er:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar