torsdag 8. september 2011

Nytt deilig lav karbo brød!!


Ja det er rett og slett et nyyyydelig lav-karbo brød! og jeg kjenner jeg bare kommer til å lage dette brødet fremover!! Begynte å bli lei det andre brødet. Dette er et ganske "lett" brød og gir ingen dårlig ettersmak heller! Synes nemlig at de lav karbo brødene jeg har bakt til nå, har litt ettersmak.

Brødet har 1g karbo pr. skive(30 skiver)!!

Du trenger:

1 beger cottage cheese
5 store egg
1/2 dl raps eller olivenolje

"Blitzes" med en stavmikser (e.l) (da blir det jo en helt flytende konsistens på alt, cottage cheesen også)

3 ts bakepulver
3 ts sukrin
2 ts salt
2 ts fiberhusk
2 ts johannesbrødkjernemel
60 gr havrekli
4 ss glutenmel(jeg brukte grov blanding)
40 gr solsikkefrø
40 gr sesamfrø

1. Rør alt sammen, la stå i 10-15 minutter!
2. Ha røren i en 1,5 liters form som er kledd med bakepapir, press ned og glatt.
3. Sett inn i ovenen på 180 grader i 25 minutter(midt i ovnen)
4.Skru ned til 150 grader i 40 minutter
5. Ta ut brødet, ta ut av form og papir. Legg tilbake i ovn på rist. skru opp til 180 grader og la stå i 15-20 minutter.



Når brødet er kaldt, kan det skjæres opp i skiver før det eventuelt fryses ned.

Som lav karbo brød, så får dette brødet mitt terningkast:
Oppskriften fikk jeg av en ansatt i Sunkost butikken her i byen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar